Održana konferencija o sigurnosti

Konferencija SIGSHOP –  ‘Sigurnost u trgovini i logistici’ održana je u Zagrebu u organizaciji časopisa Zaštita, .

Na konferenciji je bilo riječi o poslovnoj inteligenciji i digitalnom označavanju u trgovini, naprednim rješenjima zaštite u retail parkovima, integriranim sigurnosnim rješenjima u retailu, trendovima i rješenjima za učinkovitost u sustavima povratnih naknada u maloprodaji, utjecaju kibernetičkih rizika na uspjeh u trgovini ali i vatrodojavi i evakuaciji u trgovačkim lancima, procesima uvođenja eura, zaštiti  potrošača.

G. Tomislav Mihaljević, voditelj sigurnosti Orbico Grupe, održao je prezentaciju o sigurnosnim izazovima u trgovini i logistici dok je Predsjednik Udruge, g. Denis Čupić, sudjelovao u panel razgovoru.

Inače, prema Američkoj nacionalnoj maloprodajnoj federaciji, prosječna stopa manjkova porasla je s 1,4 posto u 2021. na 1,6 posto u 2022. Prevedeno u dolare, to znači povećanje gubitaka s 93,9 milijardi dolara na 112,1 milijardu dolara. To je velika brojka – također je to brojka za koju bi tvrtke mogle poduzeti više koraka kako bi je smanjile, što je samo jedan od pokaztelja relevantnosti i važnosti ove teme.

Tomislav Mihaljević
Tomislav Mihaljević – Orbico