Prijavite se za konferenciju o implementaciji eura u trgovine

Zagreb, 10. lipnja 2022. | Udruga trgovine i logistike organizira konferenciju pod nazivom „IMPLEMENTACIJA EURA – SVE ŠTO MORATE ZNATI“ na kojoj će stručne panele održati Ministarstvo financija, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Hrvatska narodna banka te Državni inspektorat. Konferencija će se održati 29. lipnja, a sudjelovanje je besplatno.

Uvođenje eura jedan je od operativno najzahtjevnijih i najvećih izazova s kojima su se hrvatski poslodavci ikada susreli. Sredinom svibnja Hrvatski sabor je usvojio Zakon o uvođenju eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj, Vlada je objavila i dodatne Smjernice za prilagodbu gospodarstva, osnovano je i posebno tijelo „Koordinacijski odbor za prilagodbu gospodarstva i zaštitu potrošača“ koje je izdalo sveobuhvatne upute -no praktična implementacija brojnim poslodavcima otvara brojne nedoumice i pitanja koje trebaju objašnjenje i odgovor.

S druge pak strane, poslodavci bi u tek nekoliko tjedana trebali provesti cijeli set aktivnosti prilagodbe vlastitih tehničkih sustava i operativnih protokola te biti spremni prvo za dvojni prikaz i obračun cijena, a vrlo brzo i za potpuni prelazak na novu valutu.

Kako bismo došli do ključnih odgovora: što se točno treba napraviti, kako i u kojem roku – Udruga trgovine i logistike organizira konferenciju na koju dovodi ključne institucije zadužene za uvođenje eura. Na konferenciji će sudjelovati i g. Stipe Župan, državni tajnik u Ministarstvu financija, gđa Nataša Mikuš Žigman, državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja, dr.sc. Michael Faulend, viceguverner Hrvatske narodne banke te ključni pojedinci zaduženi za proces uvođenja eura.

Predstavnici državnih institucija održat će prezentacije s naglaskom na implementaciju eura u sektor trgovine, a potom će biti dostupni i za pitanja publike.

Konferencija će se održati u srijedu, 29. lipnja 2022. s početkom u 11 sati, u kongresnoj dvorani Konzum akademije (Turinina 11, Zagreb). Sudjelovanje na konferenciji je besplatno, a registracije se vrše na e-mail konferencija@util.hr.